Историја

Наследена традиција

 • 1994

  Основање

  Основање

  Урбан План Констракшн (УПК) е локална градежна компанија која е активна на пазарот од 1994 година. Првото име со која беше позната беше Шаза Комерц.

 • 2002

  Преименување

  Преименување

  Проширувањето на дејноста и опфатот на голем дел од пазарот ја поттикна потребата за преименување на компанијата со поприфатливо име на меѓународниот пазар.

 • 2010

  Урбан План Констракшн

  Урбан План Констракшн

  УПК доби кредибилитет за своите клиенти и инвеститори во земјата преку обезбедување високи стандарди и ефикасност во градежништвото.

 • 2012

  Креирање на доверба на пазарот

  Детска Болница во Козле

  Креирање на доверба на пазарот

  УПК изведе еден од најголемите проекти во здравството во Република Северна Македонија каде работат 18 амбуланти.

 • 2013

  Отворање на каменолом

  Отворање на каменолом

  Во рамките на Урбан План Констракшн се отвори и фабрика за преработка на камен во Старо Село, Општина Јегуновце.

 • 2014

  Награда за претприемач на годината

  Награда за претприемач на годината

  Ова година, Сејди Шасивари ја освои наградата „Претприемач на годината во 2014 година“ со компанијата „Урбан План Констракшн“.

 • 2014

  Најдобар рудар на годината

  Најдобар рудар на годината

  Министерството за Економија го одликува со благодарност Гајур Шахсивари за најуспешен рудар на годината.

 • 2014

  Отворањето на бетонска база

  Отворањето на бетонска база

  Во рамките на Урбан План Констракшн се отвори фабрика за производство на бетон во Слатино, Општина Теарце.

 • 2015

  Театар во Тетово

  Театар во Тетово

  УПК го доби тендерот за изградба на еден од најголемите проекти со албански културен карактер во Република Северна Македонија.

 • 2015

  Изградба на хидроцентрали

  Изградба на хидроцентрали

  Дејноста на УПК се одвива и во изградбата на хидроцентрали кои се изградени околу реката Вардар во тетовскиот регион.

 • 2019

  Контрола на квалитет

  Контрола на квалитет

  Лабораторија за контрола на квалитетот за бетон и песок.

 • 2020

  Отворање на каменолом 2

  Отворање на каменолом 2

  Во рамките на Урбан План Констракшн се отвори и втората фабрика за преработка на камен во Старо Село, Општина Јегуновце.